top of page

GEZONDHEID IS INVESTEREN IN JEZELF“Wat een positieve avond was dit!” “Het geeft stof tot nadenken.”

Een paar uitspraken van mensen die de workshop ‘Wat is gezondheid (ons) waard’ hebben gevolgd. We denken vaak pas na over onze eigen gezondheid als we ziek worden. Tijdens de workshop werd duidelijk dat gezondheid voor zowel mensen die geen klachten hebben als voor mensen die gezondheidskwalen of -kwaaltjes hebben bereikbaar is. Machteld Huber zet namelijk met het concept Positieve Gezondheid in op hoe om te gaan met (negatieve) omstandigheden die op je af komen en hoe hierin zelf de regie in handen te houden. Dit blijkt een recept te zijn voor een betere gezondheid van mensen. Aspecten als ‘ergens bij horen’, ‘dingen doen waar je blij van wordt’ en ‘jezelf accepteren’ zijn net zo belangrijk voor gezondheid als gezonde voeding en regelmatig bewegen.

Er waren veel mensen aanwezig die ook lid zijn van Herenboeren Land van Weert. Veel van het model van Positieve Gezondheid zagen zij terug in hun lidmaatschap van de Herenboeren: onbewerkte en biologische voeding, beweging bij het werken op het land, contact met de aarde, de vele sociale contacten die je er opdoet en het gevoel onderdeel te zijn van een gemeenschap. Goed zorgen voor de aarde en de natuur draagt bij aan het goed zorgen voor jezelf en dus aan je eigen gezondheid en aan de gezondheid van andere mensen.

Over één ding was iedereen het eens: gezondheid vraagt om zelf te investeren en is iets voor de lange termijn; een wonderpil bestaat niet. Ga jij ook aan het roer van je eigen gezondheid staan?

Met dank aan Paul Broens (FysioLifeStyle Weert) en Gerrie van Deuren (Trans-Vorm) die de avond verzorgden, en aan Herenboeren Land van Weert voor de ondersteuning en samenwerking.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page