top of page

LAAT JOUW STEM HOREN


Van 19 t/m 30 april 2021 vinden de verkiezingen plaats van de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Diabetesvereniging Nederland (DVN).

Ik ben kandidaat voor de regio Limburg. Ik wil mij graag inzetten voor meer aandacht voor de positieve impact van leefstijl op de gezondheid en het welbevinden van mensen met diabetes. Tevens ga ik mij inzetten voor meer regie voor de manier waarop mensen met diabetes omgaan met deze aandoening. Toen ik zelf vier jaar geleden diabetes 1 (LADA) kreeg ben ik op zoek gegaan naar achtergrondinformatie en naar een manier van leven waardoor ik zo weinig mogelijk insuline hoefde te spuiten. Dat betekende dat ik niet alle adviezen van de diabetesverpleegkundige opvolgde maar ook eigen leefstijlaanpassingen ging uitproberen. Eén ding wist ik zeker: ik wilde absoluut niet gevangen worden in de vicieuze cirkel van insuline spuiten - eten - spuiten - eten, enz. Hoe kan ik weer leren te vertrouwen op mijn lichaam zonder steeds te hoeven meten? Hoe kan ik ongedwongen leven zonder bang te hoeven zijn voor een hyper of een hypo? Hoe kan ik op zodanige manier goed zorgen voor mezelf dat diabetes een bijzaak wordt en niet de hoofdrol speelt in mijn leven.

Ondertussen weet ik dat dit mogelijk is, maar alleen omdat ik zelf het heft in handen heb genomen. Diabetes helpt mij om goed voor mezelf te zorgen en dat wens ik alle mensen toe, met of zonder (chronische) aandoening.


Stem je ook op mij? Dankjewel!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page